Dat ik een beetje verslaafd ben geraakt aan de popcorn-steek is inmiddels denk ik wel te zien in de afgelopen berichten die ik hier plaatste 😉
Dit keer haakte ik er een mini-kerstslinger van. Het patroon daarvan deel ik graag met jullie! Mijn slinger is erg mini geworden…maar je kunt hem natuurlijk net zo lang haken als je wilt.  Maar wees gewaarschuwd voor deze verslavende steek 😉

 

 

Patroon afbeelding Haakidee

Toelichting patroon:

Ik haakte de vlaggetjes met Phildar Coton 3 en als glitterdraad gebruikte ik SMC Miracle, beide kun zijn HIER  tekoop.

De vlaggetjes worden heen en weer gehaakt. Je haakt steeds aan het einde van iedere toer 1 losse om je werk te keren.
Na toer 22 keer je je werk nogmaals en haak je rondom met dezelfde kleur een toer vasten. Je haakt hierbij op de hoeken steeds 3 vasten voor een mooie ronde hoek.
Na deze toer haak je nogmaals een toer vasten rondom met SMC Miracle, hierbij haak je weer op de hoeken 3 vasten. Als laatste haak je in dezelfde kleur als je vlaggetje nog een toer vasten rondom, wederom haak je 3 vasten op de hoeken.

Het sierrandje aan de onderkant haak je met een afwijkende kleur. Hecht aan de verkeerde zijde van je vlaggetje aan de onderkant een nieuwe draad aan en haak een toer vasten, keer je werk. Haak 3 lossen, 1 vasten in de eerste losse, haak 1 half vaste in de volgende steek. Haak * 1 half vaste in de volgende steek, haak 3 lossen, haak 1 vasten in de eerste losse, haak 1 half vaste in de volgende steek *. Herhaal * tot *  het einde van de toer. Sluit af. Werk alle draadjes netjes weg.

Ik haakte de vlaggetjes tot een slinger met SMC Miracle.

Het vlaggetje zonder kerstboompje wordt volgens patroon gehaakt maar dan zonder losse en popcornsteek.

 

Vindt je het leuk om dit patroon te delen?
Kopieer dan niet het patroon/foto’s, maar deel het door middel van een verwijzing naar mijn blog!
Dankjewel!