Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Zolang ik me kan herinneren ben ik creatief bezig met allerlei materialen. Als kind leerde ik het breien van mijn oma. Tot de zomer van 2009 had ik nog nooit gehaakt. Via het internet kwam ik in de wondere wereld van Amigurumi terecht en ik was meteen verkocht. 

Met hulp van het internet en een basisboek haken, leerde ik mezelf haken. In januari 2010 ontwierp ik mijn eerste eigen Amigurumi: Guido de Ooievaar. Vanaf dat eerste ontwerp ben ik niet meer gestopt met ontwerpen van nieuwe haakpatronen. Mijn haakpatronen ontwerp ik onder de naam Haakidee. Mijn haakpatronen zijn niet alleen online verkrijgbaar, maar verschillende ontwerpen zijn ook uitgebracht in boekvorm bij Forte Uitgevers.  

In 2011 kwam mijn eerste boekje Babycadeautjes Haken uit. Vooral kinderen, feestdagen en de jaarlijks terugkerende thema’s zijn een grote inspiratiebron bij het ontwerpen voor mij.

Naast mijn werkzaamheden voor Haakidee, werk ik sinds 2015 als ontwerper bij Wolplein en maak ik deel uit van de vaste Crew van Koffie&Wol TV. Ik vindt heerlijk om dagelijks bezig te zijn met naald en draad. 

Annemarie Arts (1984)