In januari 2023 lanceerde ik voor het eerst Sleutelhanger Happy! Een patroontje wat supergoed door jullie werd ontvangen en massaal door jullie werd gehaakt! Zo leuk! En mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos met dit haakpatroon. Met Koningsdag 2023 maakte ik er een Koninklijke broche van! Door de kleur en de toevoeging van het kroontje kreeg je weer een hele andere sleutelhanger!


Het kroontje haakte ik op de volgende manier:
1ste toer: Haak 6l. Haak 5v op de lossenketting (5). 2de toer: Keer je werk om. Haak 4l. Haak 1hv in de tweede l vanaf de haaknaald zodat je een mooi puntje krijgt. Haak 1hst in de eerste steek. Haak 1hv in de tweede steek. Haak 1v, 1hst in de derde steek. Haak 2l. Haak 1hv in de eerste l voor een puntje. Haak 1hst en 1v in dezelfde derde steek. Haak 1hst en 1st in de vijfde steek. Haak 1l en trek de draad door om af te sluiten. Werk de draden netjes weg. Je kunt het kroontje bij het in elkaar zetten van sleutelhanger Happy mee vast haken. Je kunt zelf bepalen of je het kroontje recht of scheef wilt.

Wil je ook een Koninklijke broche maken voor Koningsdag? Het haakpatroon van Sleutelhanger Happy (klik) vindt je hier!

Afgelopen week wilde ik een cadeautje haken een boekenlegger maar ik vond Happy te groot boven mijn boek uitsteken waardoor het niet zo handig in gebruik zou zijn! Dus hop ging ik aan de slag en al snel had ik een stapel kleurrijke mini Happy’s gehaakt! Weer net zo verslavend leuk om te haken als de grote Happy! En dit formaat geeft nog meer mogelijkheden als de grotere versie!

Het perfecte formaat als sleutelhanger bij een kinderfiets, maar ook leuk als ketting of boekenlegger! En door het formaat heb je echt voor je het weet een hele stapel mini Happy’s gehaakt! Mini broche…en ga zo maar door! Misschien heb jij nog een leuk idee met de mini Happy! Wil je ook mini Happy’s haken? Het patroon van de mini Happy (klik) vindt je hier!

De mogelijkheden met de mini Happy zijn ook weer eindeloos. Zelf ben ik met haaknaald 1,25mm nu echte mini’s aan het maken met het mini patroon voor op een haarspeldje met Koningsdag!

Eerste proefje is nog niet helemaal naar mijn zin…het kroontje ga ik denk ik alleen bij de grote Happy doen….bij de mini vindt ik het zelf teveel! Zal het resultaat van mijn Koninklijke haaksels binnenkort op mijn instagram en Facebook laten zien! Benieuwd wat jullie gaan doen met alle Happy’s groot en klein! Leuk als je het deelt! Kom graag een kijkje bij je nemen dus tag me vooral!

Veel Happy Haakplezier!

Liefs Annemarie